MVSZ Légügyi Felülvizsgálat (ARC)

Kedves Klubtagok,

 

Az MVSZ újból végezhet Felülvizsgálatokat. Az ARC kiadásának feltétele az, hogy a repülőgép összes, felülvizsgálathoz szükséges dokumentumát fel kell tölteni a Cumuluslog rendszerbe.

Ezt két módon lehet megtenni:

 

Privát profil:

Akinek saját tulajdonában van a vitorlázógépe és nem szeretné az Alföldi Repülőklub fiók alá rendelni a Cumuluslogban a gépét, nekik van lehetőségük a rendszeren belül egy éves díjért (20.000Ft) előfizetni. A rendszeren belül, akinek privát profilja van, folyamatos értesítést fog küldeni abban az esetben, ha a gépének bármely dokumentuma/berendezése lejárat közelében van, vagy esetlegesen lejárt. Mindemellett minden berendezést, gépdokumentumot magatoknak tudtok feltölteni a rendszerbe.

Van lehetőség egy 30 napos próbaverzióra, melyben ki tudjátok próbálni az összes funkciót, egyúttal feltölteni a gépeteknek az összes, felülvizsgálathoz szükséges dokumentumát. Ha 30 nap után mégsem szeretnétek előfizetni, nem probléma, a feltöltött dokumentumok és berendezések megmaradnak, így a felülvizsgálathoz már nem kell újból feltölteni, az Alföldi Repülőklub át tudja venni a gépet.

Próbaverziót a rendszerbe történő belépés után a bal felső sarokban a nevetekre kattintva megnyíló Műveletek gomb alatt lehet igényelni.

 

Repülőklub profil:

Ha nem szeretnétek kifizetni az éves díjat a rendszerért, de az MVSZ alatt szeretnétek a felülvizsgálatot folytatni, akkor van lehetőség arra, hogy felvesszük a gépeteket az Alföldi Repülőklub fiókja alá.

Ez annyiból nem szerencsés, hogy így ti nem fogjátok megkapni a lejáró dokumentumokról az értesítést és a dokumentum/berendezés feltöltése sem lesz annyira zökkenőmentes.

Ha nem privát profilról szeretnétek feltölteni a dokumentumokat a rendszerbe, akkor van arra lehetőség, hogy Levi feltölti nektek a klub alá a dokumentumokat. Ehhez az összes, alábbi felsorolt dokumentumot kérlek küldjétek el az email címére scannelve (jó minőségben!!) :p.levi21@gmail.com

  • Lajstromozási bizonyítvány
  • Légialkalmassági bizonyítvány
  • Legutolsó légialkalmassági felülvizsgálati bizonyítvány (ARC)
  • Légiüzemeltetési utasítás (Flight manual) legalább azon oldala, amelyiken látszódik, hogy az adott repülőgépre vonatkozik az utasítás (szériaszám és-vagy lajstrom szerepeljen rajta). A teljes légiüzemeltetési utasítás is feltölthető PDF fájlként, ha szeretnétek.