Hogyan tudok megtanulni repülőgépet vezetni?

Ha ez az első próbálkozásod a repüléssel, három irány közül választhatsz:

  - vitorlázó repülés,
  - motoros vitorlázó,
  - motoros sportrepülés.

A vitorlázó repülés, ahogy mondják, a repülés királynője. Mivel azonban bizonyos értelemben alternatív út, itt most részletesebben a motoros repülésről olvashatsz.

A motoros repülést kis teljesítményű egymotoros gépen kell elkezdened megtanulni, és különböző fokozatok lépcsőin haladva tudod bővíteni tudásod, jogosultságaid.

A tanulás megkezdése előtt egészségügyi alkalmassági vizsgálaton kell részt venned.

Ez Budapesten történik és körülbelül fél napot vesz igénybe.

Érdemes ezt idejekorán megtenni, mert hosszabb idő is eltelhet, mire ténylegesen a kezedben lesz az alkalmasságot igazoló irat.

A kiképzésed elméleti felkészítéssel és vizsgával kezdődik, amelynek során megismerkedsz az alapfogalmakkal és azzal a géptípussal, amin tanulni fogsz.

Ezután elkeződik a gyakorlati képzés, amelynek első órái szoktató repülések. Majd fokozatosan kezded megtanulni a gép irányítását, a levegőben történő közlekedést, navigációt.

A gyakorlati képzés 45 óra, ezalatt jó eséllyel megtanulod biztonsággal vezetni a repülőgépet.

A gyakorlati képzést hatósági vizsga követi, melynek sikeres teljesítése után Magánpilóta Szakszolgálati Engedélyt (PPL - Private Pilot License) szerzel.

Repülhetsz egyedül az ország területén nappali látási viszonyok között, ismerőseidet is elviheted repülni, de üzleti célú repülést nem végezhetsz.

További információkért keress minket elérhetőségeinken.